Американският държавен секретар Антъни Блинкен и руският външен министър Сергей Лавров

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен и руският външен министър Сергей Лавров
Коментари Харесай

Блинкен и Лавров все пак проведоха кратка среща на конференцията на Г-20 в Индия

Американският държавен секретар Антъни Блинкен и съветският външен министър Сергей Лавров разговаряха за малко през днешния ден по време на срещата на Г-20 в Индия, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Американски представители обявиха, че Блинкън и Лавров са разговаряли към 10 минути в коридорите на конференцията на външните министри от Г-20. Това е първата среща на високопоставени представители на двете страни от месеци. Разговорът се организира в миг на влошени връзки сред Съединени американски щати и Русия и нараснало напрежение поради войната в Украйна.

Висш американски чиновник сподели, че Блинкън е употребявал срещата, с цел да означи три неща пред Лавров: че Съединени американски щати ще поддържат Украйна в спора, колкото е належащо, до момента в който войната приключи; че Русия би трябвало да промени решението си краткотрайно да спре присъединяване си в Договора за редуциране на стратегическите нападателни оръжия, прочут като Нов СТАРТ; и че Русия би трябвало да освободи арестувания американец Пол Уилан.

Служителят, поискал анонимност, отхвърли да даде детайлности за отговора на Лавров, само че съобщи, че Блинкън не е останал с усещане, че може да има някаква смяна в държанието на Москва в близко бъдеще.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР